Yogastund

Be present. Be in the moment. 


 

Yinyoga

YinYoga är en mjuk och vilsam yoga. 

YinYoga är ingen ny yogaform, utan bygger på Tao-yogans väl beprövade kinesiska övningar. Det är en lugn och meditativ yogaform där fokus ligger på kroppens yindelar som bindvävnad, leder och ligament. YinYoga passar de flesta.

Med hjälp av kroppens tyngd och med avslappnade muskler stimulerar vi kroppens bindvävnad. Rörelserna utförs sittande eller liggande och till vår hjälp har vi stöttande bolster. Vi låter kroppen långsamt sjunka in i respektive position och stannar kvar i positionen 3-5 min så att musklerna hinner slappna av och ge oss utrymme att mjukt väcka bindvävnaden. Kroppen blir mjukare och smidigare, kroppens cirkulation förbättras. Vi jobbar framförallt med områden kring höften, låren, bäckenet och nedre delen av ryggraden.

Jag har haft förmånen att ha AnnSophie Sjöblom (YogaKungsholmen) samt Biff Mithoefer (USA) som lärare och inspirationskällor.


Du behöver ingen tidigare erfarenhet av yoga.  

 ”Att leva är mjukt och rörligt”    

  Lao Tzu ( 604-531 f Kr)  Restorative yoga

Yogaformen är en mer terapeutisk yoga för att hjälpa kroppen att läka från stress, sjukdom och eventuella skador. Fokus ligger på en djup avslappning och mjuk andning och för att nå dit använder vi kuddar och bolster samt stannar i 6-10 min i varje övning. Därigenom kan vi stärka det parasympatiska nervsystemet och skapa lugn och ro. I avslappningen ökar kroppens cirkulation och immunförsvaret förstärks. Vi avslutar med en guidad meditation, en lättare Yoga Nidra.

Restorative Yoga är ett komplement till din vanliga träning och kan vara till hjälp om du känner dig stressad, lite skör i kroppen eller kanske har svårigheter att sova.

Mona Anand och Gina Menza (från New York) delade med sig sina kunskaper under vår utbildning. I utbildningen ingick även Yoga Nidra, en underbar djupavslappnande, guidad meditation.

Jag har även genomfört Modul 4 Restorative Yoga med Magdalena Mecweld.


Du behöver ingen tidigare erfarenhet av yoga.  

 


 

 

Har du frågor eller vill anmäla dig, maila yogastund@outlook.com 


 


 

 Yogastund / Kerstin Rahm Friskvårdskonsult